lauantai 29. maaliskuuta 2014

Omaa kotia

Ajattelin tässä ihan aluksi esitellä omaa kotia, esineitä siellä sekä tulevaisuuden suunnitelmista ja ideoista.
Kovin on vielä kesken asunnon sisustaminen, puuttuu tällä hetkellä lähinnä mattoja, tauluja sekä viherkasveja.
Tulevaisuudessa olisi tarkotus päästä eroon Ikean huonekaluista, tilalle sellasia joihin ei törmää ns. joka kodissa. Haaveissa siis olisi hankkia 60-70luvun huonekaluja sekä esim. Artekkia. Tein pari vuotta sitten itselleni tavoitteen Ikeasta Artekkiin, onneksi en laittanut tavoitteelle aikarajaa :D Hieman kallis harrastus tuo Artekin keräys, ettei ihan vuodessa parissa pistetä kotia uusiksi.

Koti on 66 neliön kokoinen kerrostalokolmio 1972 rakennetussa kerrostalossa, vuokralla kun asuun niin asunnon pinnat hyvin pitkälti sitä mitä asunnossa on ollutkin sinne muuttaessa joten niihin valitettavasti ei hirveästi pääse vaikuttamaan. Siispä koti pitää luoda somistamalla kivaksi :)


Tässsä olohuone muuton jälkeen sisustettuna.
- Sohvalle aikoinaan teetin Artekin Siena varjokankaasta koristetyynyt.
- Matto on 60-luvulta peräisin oleva ryijymatto.
- Kattovalaisin Normann Copenhagenin Norm.69 valaisin.
- Verhot teetettiin Vallilan vihreästä mandariinikuosista.
- Sohva pöydällä kuvan ottamishetkellä Alvar Aalto -kokoelma sarjan teräsvati
Tämän hetkinen näkymä olohuoneeessa. Halusin olohuoneeseen 60-lukua, joten lähdin kokeilemaan itseltä löytynyttä poltetun oranssin väristä itseasiassa päivänpeitettä sohvan istuintyynyjen päälle. Ja mielestäni se siihen kivasti istui sohvan 60-luvun henkisen vakosametin tyylisen kankaan kanssa. Samasta kankaasta minulta löytyi myös verhot joten nekin sitten löysivät paikkansa ikkunasta. Viihtyisämmäksi sain olohuoneen mielestäni, uusi matto pitäis hankkia tuonne kun toi oranssi ja entisen maton vihreä väri ei mun mielestä oikeen sopineet yhteen.
Olohuoneen nurkkaa olen ajatellut isoa lattialle tulevaa viherkasvia, sekä jalkavalaisinta.


Ruokailuoneeseen siirtyivät Vallilan verhot, jotka sopivatkin sinne paremmin kuin olohuoneeseen. Tuota Vepsäläiseltä aikoinaan ostettua ruokailupöytää olen yrittäny pidemmän aikaa jo myydä, niin saisi tilalle todennäköisesti puisen ruokapöydän joko tammisen tai koivuisen. Haaveissahan olisi saada tuon tilalle Artekin ison ruokapöydän sekä satulapunosvyötuolit. Täältä löytyy toinen Norm.69 valaisin. Mattoa huutaa lattia sekä seinät tauluja.Eteisaulasta löytyy Alvar Aallon suunnittelema ritiläpenkki 153A koivunvärisenä. Ritiläpenki päälle olen laittanut Alvar Aallosta ja hänen töistään kertovia kirjoja. Seinällä on Artekin 75 -vuotis juhlajuliste, jonka on suunnitellut Kustaa Saksi. Juliste on mahtavan kokoinen 140x100 :)


Makuuhuone käytävä oli mielestäni todella kolkko muutaessa asuntoon. Joten halusin tuon seinän maalata retroväriseksi, väri aika lähellä sinapinruskeaa tai keltaista. Väri oli mielestäni juurikin sellainen seinässä kun sen ajattelin.

Makuuhuone muuten valmis, paitsi seinälle sinnekkin jotain pitäisi saada. Päivänpeite on Luhdan Tuuli -niminen. Yöpöydät Ikean malm -sarjaa. Yöpöydän valaisimet myös Ikesta. Kattovalaisin Le Klint 172B, valaisin on alkuperäistuotantoa 70-luvun alusta.

2 kommenttia:

  1. Hei. Innolla odottelen saapuvaksi itselleni tilaamaa Artekin 75 -julisetta. :) Mistähän mahdoit löytää kehykset julisteelle ja olivatko kovinkin tyyriit? Kehystäjällä maksaisi noin 200 euroa ja ehkä hiukan halvempia ajattelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa :) En löytänyt itse mistään noin isoja ja sellasia kehyksiä jotka halusin. Joten kehystytin julisteen kehystysliikkeessä Porissa. Kehykset ovat tammea. Kehystys maksoi Porissa n.170euroa.

      Poista