lauantai 29. maaliskuuta 2014

Valaisimia

Ajattelin tässä postauksessa esittellä kodistani löytyviä valaisimia. Oon niinsanotusti valaisinhullu, meinaa olla niitä nurkissa enemmänkin kun olisi vaan isompi koti mihin niitä kaikkia laittaisi :D


Olohuoneesta sekä ruokailuhuoneesta löytyy samanlainen valaisin. Eli Normann Copenhagenin Norm.69 niminen valaisin. Valaisimen on suunnitellut Simon Karkov v.1969, valaisin tuli tuotantoon kuitenkin vasta v.2000. Valaisimen nimi taitaa tulla suoraan siitä että se on suunniteltu v.69 sekä valaisin kootaan itse 69 palasesta, johon itselläni meni aikaa vähän yli kaksi tuntia per valaisin. Meinasi usko jo loppua, mutta valmista tuli ja lopputulos on kaunis valaisin.

Tällä hetkellä olohuoneessa sijaitsee varmasti monelle tuttu Block -valaisin valkoisella johdolla. Valaisimen on suunnitellut Harri Koskinen v.1996. Haaveissa olisi saada olohuoneeseen tämä valaisin meripihkan värisenä.


 Makuuhuoneen valaisin on myös tanskalaista designia, Le Klint 172B. Valaisimen on suunnitellut Poul Christiansen v.1971. Valaisin on alkuperäistuotantoa 70-luvun alusta. Materiaalikin poikkeaa tässä valaisimessa siihen verratuna minkä tällä hetkellä kaupasta uutena saa. Tämä valaisin löytyi Etelä-Pohjanmaalta yhden purkutalon autotallista pölyisenä, jossa se oli ollut 80-luvulta saakka. Eli tämä on varsinainen aarre minulle :)

Tässä keittiön valaisin, valaisimen valmistajaa enkä suunnittelijaa tiedä vielä. Tutkinnat sen suhteen vielä käynnissä, jos joku tietää valaisimen niin kertoa saa :) Valaisin on samaisesta omakotitalosta löydetty kuin Le Klint, tämäkin taitaa olla aikalailla 60-luvulla suunniteltu valaisin. Keittiön ikkunassa muuten Artekin mustakuvioisesta Siena kankaasta teetetty verhokappa.

Eteisaulan valaisin tulee suoraan 70-luvulta. Valaisimen lasi on hieman kellertävää, ja muuten valaisin on metallihohto tummanruskeaa metallia. Valaisin on käsittääkseni Ornon valmistama. Näitä valaisimia minulta löytyy 3kpl, ja ne olen saanut minun isovanhempien luota. Siellä ne on olleet eteisen valaisimina talon rakentamisvuodesta 1976, vuoteen 2008 jolloin ne tulivat minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti